• Maak ruimte(s) voor samenwerken

  Op basis van de positieve ervaringen die mensen het afgelopen jaar hebben opgedaan met thuiswerken, is de verwachting dat een meerderheid van de professionals niet fulltime naar kantoor zal terugkeren. Maar vroeg of laat zal er een geleidelijke en gedeeltelijke overgang terug naar kantoor komen, gedreven door de gedeelde wens om elkaar persoonlijk te ontmoeten en samen te werken.

  Als gevolg daarvan moeten organisaties de indeling van hun verschillende vergaderruimten gaan heroverwegen om ervoor te zorgen dat ze klaar en geschikt zijn voor hun taak zodra werknemers weer terug naar kantoor gaan. Om een echt veilige en productieve omgeving te ontwikkelen, moeten twee dringende vragen worden beantwoord:

  • Wat willen mensen doen en bereiken tijdens hun dag op kantoor?
  • Wat is er nodig om de samenwerking in grote, kleine en open vergaderruimtes optimaal te faciliteren?

  Grote vergaderzalen / directiekamers

  Ideaal om te gebruiken als brainstormruimte of projectstudio om met een groep bijeen te komen, elkaar bij te praten over de voortgang en samen te werken aan nieuwe ideeën.


  Meer informatie

  Kleine vergaderruimtes / huddle rooms

  Ideaal voor één op één fysieke vergaderingen en voor gebruik als "virtuele box" om samen te werken met collega's of externe partners via video-conferencing.  Meer informatie

  Open vergaderplekken

  Ideaal voor spontane, informele vergaderingen of stand-up meetings om een statusoverzicht te krijgen of om samen te brainstormen.  Meer informatie

  Social hub

  Activiteitgericht werken

  In de toekomst zullen veel professionals hun werklocatie kiezen op basis van hun geplande activiteiten, waarbij het ontmoeten van anderen en samenwerken de belangrijkste redenen zullen zijn  om naar kantoor te gaan. Deze nieuwe rol van het kantoor als sociale hub en collaboratieve werkplek betekent dat het doel en de eisen van het kantoor drastisch aan het veranderen zijn.

  Om gebruikersgerichte werkruimtes te creëren en activity-based working optimaal te ondersteunen, moeten nieuwe kantoorlay-outs een verscheidenheid aan grote, kleine en open ontmoetingsruimten bieden. De ruimtes moeten leermogelijkheden bieden, creativiteit bevorderen en binding met klanten en collega's mogelijk maken.

  BELANGRIJKSTE VEREISTEN

  Vergaderruimtes waarin de gebruiker centraal staat

  Op basis van verschillende activiteiten en groepsgroottes moeten veel van de bestaande vergaderruimten op kantoor een nieuwe vorm krijgen zodat samenwerken in dezelfde ruimte, met voldoende afstand mogelijk is. De belangrijkste vereisten hiervoor zijn:

  • Welzijn: welzijn en sociale distancing moeten meegenomen worden in het ontwerp
  • Flexibiliteit: Creëer ruimtes die zich kunnen aanpassen aan verschillende gebruikersbehoeften
  • Tools: Teams in staat stellen om optimaal te presteren
  • Connectiviteit: eenvoudig contact maken met mensen die op andere locaties werken
  • Soundscaping: Besteed veel aandacht aan de akoestiek van de vergaderruimtes

  Oplossingen

  Gebruiker + Activiteit = Ruimte

  In de toekomst zullen mensen die op kantoor werken verschillende vergaderruimtes kiezen voor verschillende activiteiten. Dit betekent dat deze ruimtes uitgerust moeten zijn met analoge en digitale werktools die flexibel ingezet kunnen worden voor verschillende activiteiten.

  In het algemeen kunnen deze vergaderruimten worden onderverdeeld in drie categorieën: (1) grote vergaderruimten / directiekamers, (2) kleine vergaderruimten / huddle rooms en (3) open vergaderruimten, die allemaal verschillende voordelen en voorwaarden hebben in de toekomstige kantoorsetting.

  Neem contact op


  Wilt u meer weten over deze oplossingen voor uw werkplek?

   

  Legamaster B.V.

  Tel. : (+32) (0) 15280101
  Email : infobelux@legamaster.com