• Legamaster geeft om een groene toekomst

  Het terugdringen van het gebruik van papier en energie is vaak het eerste aandachtspunt bij groene initiatieven op de werkplek. Maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om duurzaamheidsdoelstellingen te ondersteunen. Heeft u weleens nagedacht over de visuele communicatiemiddelen in uw kantoor? Door onze milieuvriendelijke oplossingen in het kantoor te integreren, verkleint u uw ecologische voetafdruk en maakt u tegelijkertijd effectieve samenwerking mogelijk.

  Milieuvriendelijke oplossingen & initiatieven

  Als onderdeel van het edding-concern hebben wij een lange traditie in het hanteren van een holistische benadering van duurzaamheid. Dit loopt als een rode draad door alles wat wij doen en omvat onze productiemethoden, logistiek, gebruikte materialen, verpakking en de levensduur van onze producten.

  Waar mogelijk laten we dit ook bevestigen door officiële groene certificeringen, zoals FSC of PEFC. Niet elk groen initiatief is echter kwantificeerbaar. Daarom geven hieronder een overzicht, zodat u eenvoudig de meest milieuvriendelijke oplossingen voor uw werkplek kunt vinden.

   


  Whiteboards

  Whiteboards met een groen hart

  Ook al zie je het niet aan de buitenkant, onze whiteboards hebben een echt groen hart. We bouwen onze whiteboards op met een sterke kern van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout of (honingraat)karton. Deze kern zorgt voor stabiliteit voor de magnetische toplaag, die gemaakt is van gelakt staal of (cradle-to-cradle gecertificeerd) geëmailleerd staal dat zelfs de hevigste gebruiksomstandigheden kan weerstaan.

  Accessoires & papier

  Duurzame accessoires

  Alle beetjes helpen als het om duurzaamheid gaat. Daarom hebben wij een reeks stijlvolle en duurzame WOODEN accessoires ontwikkeld voor whiteboards, glasborden en prikborden waarvan alle houten onderdelen afkomstig zijn uit duurzame bosbouw en FSC-gecertificeerd zijn. Wij bieden ook exclusief Flipchart-papierblokken met een EU Ecolabel-certificering en workshopkaarten die FSC-gecertificeerd zijn.

  Markers

  Navulbare markers & reservepunten

  Is de inkt van uw marker op of is de punt beschadigd? Gooi hem dan nog niet weg, want een groot aantal Legamaster markers is navulbaar en de punten kunnen worden vervangen. In plaats van de oude markers weg te gooien, kunt u er eenvoudig voor zorgen dat deze markers langer meegaan. Benieuwd of uw markers navulbaar zijn en welke navulinkt de juiste is? Bekijk hier de specificaties.

  • Navulinkt in de kleuren zwart, groen, blauw en rood
  • Reservepunten beschikbaar voor whiteboard en flipchart markers

  Verpakking

  Kartonnen verpakkingen waar mogelijk

  Samen met onze partners hebben wij een sterke focus op het verminderen van de hoeveelheid verpakking en het hergebruik of recyclen van verpakkingen. Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om dit te verbeteren, proberen materialen te besparen en doen systematisch onderzoek naar alternatieve materialen.

  Wij beperken onze transportverpakkingen tot het strikt noodzakelijke en gebruiken waar mogelijk uitsluitend kartonnen verpakkingen als duurzaam alternatief voor plastic of schuim. Voor onze accessoires en accessoiresets is de verpakking zo ontwerpen dat deze ook voor opslag en transport kan worden gebruikt.

  Projecten

  We planten bomen met iplantatree

  Wij ondersteunen momenteel een bosomvormingsgebied met 2.000 bomen in de Duitse zuidelijke Harz-regio, dat is gecertificeerd volgens PEFC- en FSC-normen. We zijn blij dat we iplantatree als partner hebben gevonden die zich richt op duurzame bosbouw door het planten van bomen en het verzorgen ervan om zo een effectieve bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat.

  Bezoek de website van iplantatree om meer te weten te komen over het project of om zelf een boom te doneren.